Chifteluțe din linte cu salată de pătrunjel

de Julie in Aperitive / Garnituri, 26 Ian 2011 | 5541 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Chifteluțe:
  • 200 g linte,
  • 1 morvov,
  • 1 ou,
  • pătrunjel verde,
  • 2-3 căței de usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • 2-3 linguri pesmet
  • Salata de pătrunjel:
  • 1 legatura pătrunjel verde,
  • 2-3 căței de usturoi,
  • 1/2 ceapă,
  • sare,
  • piper,
  • ulei,
  • zeamă de lămâie,
  • coaja de lămâie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluțe din linte cu salată de pătrunjel:

Chifteluțe:

Lintea se spala , se lasă la inmuiat in apa rece ,pentru 30-40 minute, apoi se fierbe pana se inmoaie. Se scurge bine de apa ,se lasa sa se raceasca si se amesteca cu morcov ras, usturoi pisat,ou, sare ,piper si pesmet. Din compoziția obținuta se formeaza chifteluțele care se prajesc in ulei fierbinte sau se pun intr-o tava si se dau la cuptor 30min.

Salată de pătrunjel:

Se spală pătrunjelul, se taie mai mare, se pune intr-un bol si se amestecă cu usturoi taiat feliuțe ,ceapa taiata peștisori, ulei, zeamă de lămâie, sare si piper dupa gust si 1/2 lingurița cu coajă rasă de lamâie. Este o salata gustoasa ,sanatoasa, cu efect revigorant asupra organismului.  Poate fi servita si langa o omleta sau langa o friptura de porc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluțe din linte cu salată de pătrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada aperitiv